Growingpaper is een papier met een natuurlijke uitstraling en reliëf. Dit papier heeft een aangepaste techniek nodig tijdens het printen, waarbij geen druk en geen hitte gebruikt wordt. Zo wordt het papier niet beschadigd. Door deze aanpassingen zijn er enkele voorwaarden waaraan jouw ontwerp moet voldoen.

Wanneer je jouw ontwerp aanlevert, is het dus belangrijk om deze richtlijnen te volgen. Zo ben je zeker van het beste resultaat.

Voorbeelden van een goed ontwerp

De ontwerpen die het mooist uitkomen op Growingpaper zijn lichte, open ontwerpen met contrastrijke kleuren. Als je veel tekst aan je ontwerp wilt toevoegen, maak het lettertype dan niet te fijn, want door de textuur van het papier kunnen te fijne of kleine lettertypes moeilijker te lezen worden.

Voorbeelden van een ongeschikt ontwerp

Je gebruikt het best geen volvlakken, zoals kleurvlakken, foto's en achtergronden. In vele gevallen zullen we die niet naar behoren kunnen afdrukken.

Teksten in een klein en fijn lettertype plaats je beter niet in een kleurvlak. Dit kan ervoor zorgen dat ze slecht te lezen worden.

Je houdt altijd een marge van 8 mm binnen het ontwerp aan. We drukken niet aflopend, omdat dit een te grote verspiling van het kostbare papier zou betekenen. Ontwerpen met kaders kunnen onregelmatig overkomen

We kunnen niet aflopend printen en geen foto's printen. Dit zijn te grote kleurvlakken, en zorgen voor strepen in het ontwerp. Ook de inkt zal dan in elkaar beginnen overlopen.

 

Ben je klaar met je design en wil je bestellen? Bestel dan via onze module.

Wist je dat je via onze module ook een proefdruk kunt bestellen? Duid dan bij hoeveelheid simpelweg 1 stuk aan, en vervolledig je bestelling. Jouw proefdruk wordt dan door ons opgestuurd!

Share

Het originele Growingpaper: De basis voor duurzame verhalen.

Ons groeipapier wordt duurzaam vervaardigd en wij printen met milieuvriendelijke inkt! Groeipapier vormt de perfecte basis voor uw bedrijfs- of persoonlijke verhaal. Verhalen over duurzaamheid, groei, ontwikkeling, inspiratie… Groeipapier versterkt uw boodschap en laat uw woorden ontkiemen.